Gresskarsuppe med snacksy gresskarfrø

posted in: Blogg, Oppskrifter | 0

Ok, så i disse gresskar- og halloweentider følte butternut gresskaret seg litt tilsidesatt. Faktisk er butternutten, eller flaskegresskaret, som det heter på norsk, en bedre matgresskar enn den vi typisk bruker til utskjæring av lykter. I tillegg er den superenkel å bruke. Gi den et godt skyll, stek, kok, bak – og behold skallet på, det er 100% mat det også.

Ingredienser:

  • 1 flaskegresskar
  • 1 ss rapsolje
  • 8 dl usøtet plantemelk
  • 2 terninger gønnsaksbuljong
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts sortpepper
  • 1 dl gresskarfrø
  • 2 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts sriracha chilisaus
  • ruccola som garnityr

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 190 grader varmluft. Del opp gresskaret ca sånn og pensle på ca 1 ss olje. Strø over rosmarin hvis du føler deg fancy.

gresskar-i-panne

Bak så gresskarbitene i ca 45 min, til de har fått farge og har blitt litt sticky (karamelisert). Så tar du frem den største blenderen du har og blander sammen nesten alt av gresskar (spar noen biter til pynt i tallerken) og plantemelk til det blir en jevn suppe. Avhengig av hvor stort gresskaret ditt er, så justerer du mengden væske slik at du får en ønskelig konsistens. Hell så suppen over i en kasserolle og tilsett krydder av ymse slag. Hold suppen varm mens du rister gresskarfrø i soyasaus, sriricha og hvitløk til frøene har tatt opp alt av smak og det ikke er noe mer væske i pannen. Riv noen små biter ruccola og bruk som garnityr sammen med gresskarfrøene.

Smak til med salt og pepper.

Eat up!