Kremet tomatsuppe med cashew og futt

posted in: Oppskrifter | 0

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg får litt assosiasjoner til barndommen når jeg spiser tomatsuppe. Gode minner. Jeg har riktignok beveget meg bort fra posesuppe med makaroni og pølse, og gått for en mer næringstett og sunnere variant laget fra bunnen av. Det går ganske kjapt og greit med litt planlegging.

Ingredienser:

4 suppetallerkener

  • 1 boks hermetiske tomater (ca 400g)
  • 3 ss soltørket tomat (legg i vann i 30 min dersom du bruker tørr variant fremfor i olje)
  • 2 ss tomatpure
  • 1 medium løk i terninger (rød eller gul løk, går for det samme)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl cashewnøtter
  • 2 medaljongdadler
  • 1 ss løkpulver
  • 0,5 ss hvitløkspulver
  • 1 ss grønnsaksbuljong (eller 1,5 terning)
  • 8 dl vann
  • 1,5 ts sriracha chilisaus, eller smak til med tobasco/kajennepepper
  • Bruk gjerne ferske urter som garnityr – basilikum/rosmarin/oregano/timian kan passe godt

Fremgangsmåte:

1 dl cashewnøtter skal legges i bløt slik at alle nøtter er dekt, enten 1 time i varmvann, eller 6 timer i kaldt vann (jeg går stort sett for varmvann fra vannkokeren). Kutt løk og hvitløk og putt i blenderen sammen med tomatpure, soltørkede tomater, hermetiske tomater, dadler og 4 dl vann. Blend til du får en noenlunde jevn masse – det kan ta et minutt eller to (dersom du har en blender med mindre kraftig motor, anbefaler jeg deg å blende etter du har varmet ingrediensene og løken er blitt myk). Bortsett fra cashewnøttene, heller du alle ingrediensene sammen i en kjele og varmer opp. La småputre i 15 minutter. Tøm så vannet av cashewnøttene og putt dem i blenderen sammen med et par øser av suppen. Blend til smooooth. Tilsett så cashewblandingen til suppen. Smak til med salt og pepper, evt. også chili hvis du ønsker ekstra kruttefutt. Dersom suppen er for fyldig for din smak, tar den ikke skade av litt ekstra vann. Juster i forhold til ønsket fylde.

Server gjerne med pasta eller brød..eller en haug med ferdigkokte bønner.

Vel bekomme!