Med en god dressing kan det være det samme hva du putter i salaten, godt blir det åkke som. Enig? Det med å spise med øynene er en ting å ha i bakhodet, det gjør retten mer innbydende og interessant. Når jeg tenker på denne måten, med forskjellige farger, konsistens osv. slår jeg to fluer i en smekk sikrer jeg meg i tillegg tilførsel av en rekke ulike næringsstoffer med god varisajon – ikke så dumt.
Ingredienser salat for 2:
- 0,5 stk Ovnsbakt flaskegresskar (her kan du variere med f.eks søtpotet)
- 2 Ferske fiken
- 1 Grapefrukt (kan også bruke appelsin)
- 1 pose (ca 65g) Ruccola
- 0,5 hode isbergsalat
- 10-15 stk Oliven
- 0,5 rødløk
- 1 pk Cherrytomater
- 1 pk (ca 170g) kokte Linser (go green el. lignende)
Ingredienser tahinidressing:
- 4 ss Tahini (som er sesampaste, kan til evt. byttes med peanøttsmør, men anbefaler tahini)
- 4 ss sitronsaft
- 4 ss vann
- 1 ss maplesyrup
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 håndfull mynte (varier gjerne, dill/persille/basilikum osv).
Fremgangsmåte:
Varm stekeovn til 190 grader, og bak skiver med gresskar i ca 35 – 45 min (noe avhengig av ovn). Del frukt og grønt i ønsket størrelse skiver og biter. Skyll linsene i vann og renn av før du dumper dem i salatbollen.
Til dressingen bruker jeg et tomt glass med lokk (a’la syltetøyglass) til å riste i – funker som både shaker og til oppbevaring dersom det blir igjen noe (not likely). Juster mengden væske i forhold til ønsket konsistens. NB! Dressingen blir på magisk vis mye tykkere etter en omgang med shake-shake-shake, så ikke fortvil om den føles vel rennende til å begynne med.
Vend varsomt inn de lune gresskarbiter og tahinidressingen, nyyyt, bare nyt det!
Server gjerne med godt brød eller pasta til…du skal se det blir tomt 🙂