Søt og spicy tomatcurry in a hurry

posted in: Blogg, Oppskrifter | 0

Curry for meg er hverdagsmat med kick. Dersom jeg har grønnsaker liggende som skriker etter å bli spist, havner de i gryta sammen med varme og søtlige krydder fulle av superplantestoffer. Visste du forresten at curcumin (fargestoffet) i gurkemeie virker betennelsesdempende (1)? Det samme gjør ingefær (2). For at kroppen skal kunne utnytte seg av curcumin på best mulig måte, tilsetter jeg alltid sortpepper og gurkemeie sammen. Piperin fra pepper og curcumin fra gurkemeie er bestiser og jobber best i team (3).

Ingredienser curry for 2:

  • 1 blomkålhode (bukettene)
  • 1 liten aubergine
  • 1 rød paprika
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ss tomatpure
  • 1 ss agavesirup (eller annen søtning)
  • 1 ts sriracha chilisaus
  • 0,5 l vann
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss karripulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts sortpepper
  • 1/3 ts kanel
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1/2 ts røkt paprikapulver
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • ca 200 g kikerter
  • 1 håndfull fersk mynte (koriander eller spinat fungerer vel så bra)

Fremgangsmåte:

Surr løk, ingefær og hvitløk mykt i kaserollen (jeg bruker kun vann, men bruk olje om du vil). Tilsett så alt av krydder og buljong sammen med hakket tomat, tomatpure, agave, sriracha, vann og kokosmelk. Tilsett så blomkålbuketter, aubergine og paprika. La retten stå på medium varme og putre til blomkålen er mør (veldig mør). Tilsett kikerter og urter rett før servering. Smak til med salt.

I denne curryen har jeg brukt ris som tilbehør, men prøv deg også frem med potet, søtpotet, pasta eller brød.

 

 

1)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23425071

2)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23378457

3)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120