Sykt god maissuppe

posted in: Blogg, Oppskrifter | 0

Det er helt sant, sykt god – jeg lover! Kremete, mettende, rimelig, enkel, sunn og næringsrik. Hva mer kan en maiselsker ønske seg?

Ingredienser:

4 porsjoner
  • 1 stor gul løk
  • 4 medium til store poteter
  • 5 dl mais (ca 2 bokser go green eller tilsvarende)
  • 3 dl plantemelk (NB! Bruk usøtet variant. Jeg bruker soya)
  • 1 boks store hvite bønner (smørbønner)
  • 4 dl vann
  • 3/4 ss løkpulver
  • 3/4 ss hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes, men anbefales – gir en ekstra piff)
  • 1 ss vegata grønnsaksbuljong (ca 1 terning buljong)
  • 2 ss næringsgjær (kan skippes, men gir ekstra god smak)
  • Grønn chili (eller rød, eller chilisaus, eller chilipulver – ikke så nøye)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finn frem en passende stor kjele og fyll opp med 3 dl vann som skal kokes sammen med løken du har delt i biter.
  2. Skrell eller ikke skrell poteten (mye næring i skallet, men ikke alltid man ønsker en rustikk variant).
  3. Del opp poteten i terningstørrelse og tilsett sammen med løken.
  4. Finn så frem blender.
  5. Blend 3 dl mais og 3 dl usøtet plantemelk til smoooth.
  6. Tilsett så maisblandingen over putrende løk og potet i kjelen.
  7. Suppen er klar når poteten er ferdig kokt (og det tar ikke lange tiden om poteten er i 1-2 cm terninger).
  8. Mot slutten av tilberedningen tilsetter du krydder (og smak til!), ønsket mengde chili (some like it HOT), bønner og resterende mais.

 

For å redusere saltet i maten, kan det være en fordel å sette frem salt på bordet fremfor å salte for mye under tilberedning av maten. Denne retten tåler også variasjon i bruk av grønnsaker. Prøv med knasende sprø, rød paprika, brokkolibunter, vårløk, tomatbiter eller spinat..fint med alt som setter farge synes jeg.

Vel bekomme!