Thai-inspirert agurksalat med kikerter

posted in: Blogg, Oppskrifter | 0

Smaken av Thai gjør meg så inderlig fornøyd. Jeg håper du vil like denne friske salaten like mye som jeg gjør! Nudlene har jeg laget av agurk med hjelp av en spiralizer (selges i forskjellige varianter og prisklasser hos f.eks Kitchn, Sana Bona). Dersom du ikke har en spiralizer tilgjengelig kan du godt lage strimler eller tynne skiver med ostehøvel…smaken er like god.

Ingredienser:

Lett middag for 1, eller sidesalat for 2

  • 1 agurk
  • 1 boks kikerter (ca 200g)
  • 2 store tomater
  • 1/2 mango
  • 1/2 avocado
  • 2 stilker vårløk
  • 1 håndfull granateple
  • 1 håndfull ristede mandler
  • 2 ss sesampaste/tahini (selges bla. i innvandrerbutikker og meny)
  • 2 ss fiskesaus (jeg bruker en vegansk type kjøpt i innvandrerbutikk – Bamboo i Trondheim) Kan byttes m. soyasaus
  • 1 håndfull frisk koriander
  • juicen fra en 1/2 lime
  • 2 ts sriracha chilisaus (bruk gjerne fersk chili, tabasko, kajennepepper – bruk det du har)

 

Fremgangsmåte:

Skjær agurk, tomat, mango, avocado, vårløk i passende biter. Strø over kikerter og granateple. I en skål eller et glass, blandes tahini, limejuice, fiskesaus og chili til en jevn blanding. Tøm dressingen over salaten og vend. Strø til slutt over hakkede mandler og frisk koriander. Spis umiddelbart! 🙂

Dersom du ønsker en mer mettende rett kan du tilsette risnudler i tillegg til agurken.