Trapanese fra Trapani

posted in: Blogg, Oppskrifter | 0

Jeg er overbevist om at trapanese var Don Corleones (Gudfaren) favorittrett, sånn som han spiste med skje rett fra beholderen med god samvittighet – kriminelt godt! Trapanese smakte jeg for første gang for noen år siden. Egentlig hadde jeg kjøpt et glass for å gi bort i julegave, men slik gikk det ikke – jeg var jo sulten! Jeg spiste opp hele det lille glasset til 100,- fordelt på to skiver. Det som er så fint er at denne herligheten lager du enkelt selv..nok til å evt. gi bort i julegave.

Innhold:

  • 3 håndfuller mandler
  • 3 ss soltørkede tomater (bløtlagt eller i olje)
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 medaljongdadler eller 1 ss maplesyrup (eller annen ønsket søtning)
  • 1 hermetikkboks (gode!) hakkede eller skivede tomater
  • 1 håndfull persille
  • 1 ts sriracha chilisaus
  • salt og evt. olje som dryss over ved servering

Fremgangsmåte:

Frem med foodprosessor! Hell mandler, soltørkede tomater, dadler, hvitløk, chilisaus, halvparten av persillen og saften/vannet fra de hermetiske tomatene i sammen i maskinen. Dette pulseres til det får en chunky konsistens..ca:

trapanese-i-foodprosessor

Ser ut som snadder allerede!

Når du da fordeler det du har igjen av råvarer, skal det se noe slik ut:

trapanese-for-blanding

Når du har kommet så langt lukter det ganske godt..og trapanesen er straks i boks. Alt du trenger å gjøre er å vende inn de saftige tomatbitene – voila, trapanes fra Trapani, en smak av Sicilia og middelhavet. Trapanesen gjør seg veldig godt på bruschetta (fancy for ristet brød) eller sammen med pasta, varm som kald.

 

Bon apetitt!